Nu finns Acasts poddar på Spotify

Nu finns Acasts poddar på Spotify

Tech- och podcastsplattformen Acast och streamingjätten Spotify har tecknat ett avtal med Spotify - så nu finns alla poddar från Acast tillgängliga hos Spotify.

Samarbetet är ett sätt att skapa en ny distributionskanal för över 2500 poddar som finns hos Acast idag. Det innebär att man kommer att kunna lyssna på populära poddar såsom "Alice & Bianca - Har du sagt A får du Säga B", "Filip och Fredrik" och Wahlgren & Wistam" via Spotify. 

Alla poddare kommer att kunna öka sin lyssnarbas genom att ingå i Spotifys ekosystem, utan att man tappa intäkter från de dynamiska sponsorskap eller reklamspottar som är insålda av Acast. 

Acast och Spotify har samarbetat för att se till att data- och lyssningsbeteende från Spotifys plattform kommer finnas tillgängligt och läsbart i Acast verktyg. I Acasts verktyg finns även data från Acast appar (iOS samt Android) och andra ledande podcastplattformar tillgängligt för poddskaparna.

— På Acast välkomnar vi alla nya sätt att lyssna på podcasts. Vi vill att våra poddar ska höras så vitt och brett och av så många människor som möjligt. Vårt partnerskap med Spotify kommer bidra till just detta, samtidigt som vi tillsammans kommer se till att podcast blir ännu mer mainstream. Vi är så glada att jobba med just ett Svenskt techföretag som Spotify för att erbjuda våra poddare en ny våg av lyssnare, säger Acasts globala inehållschef Susie Warhurst i ett pressmeddelande.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Håll koll på vad som händer i den digitala världen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. I och med att du prenumererar på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs gärna våra riktlinjer för hantering av personuppgifter.

{{ errors }}