Valet 2018 med Sveriges Radio

Valet 2018 med Sveriges Radio

Sveriges Radio bevakar valet i de populära poddformatet med podden Valet 2018 där de lyfter alla viktiga frågor kring årets skakiga opinionsläge.

Vi passade på att fråga Nils Lindström, digital redaktör på Ekot och producent för podden sista veckan innan valet om satsningen.

Ni har en mycket bra bevakning av valet på Sveriges Radio, hur skiljer sig formatet i podd jämfört med traditionell radio?

I podden försöker vi fokusera och samla materialet. Här hittar man hela sändningen med Ekots partiledarutfrågningar, och från idag även vår stora slutdebatt med partiledarna. Men vi vill även samla guldkorn man annars riskerar missa ur våra sändningar. Fram till valet fokuserar vi på en viktig fråga per dag, och samlar material ur Sveriges Radios och Ekots olika program och sändningar. Vi vill göra det enkelt att få en överblick.

Podden Valet 2018 ligger på 7:e plats på Poddindex med 105 385 unika lyssnare förra veckan, ligger det i linje med era förväntningar?

Vi förväntar oss så klart stort intresse för våra genomarbetade utfrågningar och debatten, och intresset ökar ju närmare valet vi kommer. Att så många skulle välja att lyssna just i podden visar att lyssnarna förväntar sig att innehållet kommer till dem, där de själva vill lyssna. Det är därför vi också valt att samla valrelaterat material i podden hela vägen fram till valet.

Valet ökade från 63 500 unika lyssnare vecka 33 till 105 385 unika lyssnare vecka 34, vilken podd om vilket ämne är det som drar mest trafik?

Mest publik hittills drar partiledarutfrågningarna, och då är det de största partiernas partiledare som har flest lyssnare.

Det börjar hetta till nu när valet närmar sig med olika hypoteser kring olika partisamarbeten, är detta den aktuellaste frågan eller är det någon annan fråga som är hetare?

Det finns många frågor som får valtemperaturen att stegra. Regeringsfrågan är en sådan fråga som många väljare anger som viktig och därför har vi fokuserat ett av våra avsnitt på det, bland annat. Frågan har också återkommit i så väl utfrågningar som debatten. Men fram till valet ska vi lyfta andra ämnen. Vi har redan tagit upp flyktingmottagande, och många andra viktiga sakfrågor väntar. Vilka de blir får man höra om man prenumererar.

Vad har vi att vänta oss i podden Valet 2018 fram till valdagen?

Man kan förvänta sig många intressanta aspekter på många olika frågor – och framförallt många olika röster. Vi vill också vara aktuella, så att du alltid hittar mer om ämnen som just nu står i fokus på olika sätt.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Håll koll på vad som händer i den digitala världen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. I och med att du prenumererar på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs gärna våra riktlinjer för hantering av personuppgifter.

{{ errors }}