Sommar i P1 slår nya räckviddsrekord, är nu Sveriges största podd

Sommar i P1 slår nya räckviddsrekord, är nu Sveriges största podd

Redan efter första sändningsveckan slog poddlyssningen på Sommar i P1 tidigare toppnoteringar på Poddindex med bred marginal.

Programmet har nu nu en miljon i total veckoräckvidd. Bianca Ingrosso är den Sommarvärd som har flest lyssningar hittills. Sommar i P1 hade under första sändningsveckan över en miljon i total veckoräckvidd, det vill säga unika enheter som man lyssnade på enligt siffror som publiceras på Poddindex sedan vi började mäta hösten 2017.

Sommar i P1 och deras rekordsiffror gör att Sveriges Radio för första gången har en sammanlagd räckvidd på två miljoner för all lyssning on demand.

– Det här är helt fantastiska siffror för Sommar i P1!  Sommar är verkligen en dubbelträff med en väldigt stor och växande poddpublik och samtidigt fler som lyssnar på Sommar på radion. Bianca Ingrossos starka program berör väldigt många och med henne når Sommar sannolikt en ny publik som väljer att podda programmet, säger Sommars programchef Bibi Rödöö.

Bianca Ingrossos Sommar har hittills flest poddlyssningar, följt av Kaj Linnas och Claes Månssons Sommarprogram. Under vecka 30 publicerar Sommarredaktionen listor över de mest avlyssnade Sommarvärdarna i ”halvtid”, både direktsänt (fm och digitalt) och som podd.

Källa och bild: Sveriges Radio

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Håll koll på vad som händer i den digitala världen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. I och med att du prenumererar på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs gärna våra riktlinjer för hantering av personuppgifter.

{{ errors }}