Svenska Kyrkan och ärkebiskopens sänder podcast

Svenska Kyrkan och ärkebiskopens sänder podcast

En diplomat, en ledamot i Sametinget och en prisbelönt fotograf – det är några av vårens gäster i ärkebiskop Antje Jackeléns podcast "Prata till punkt med ärkebiskopen". Sammanlagt är sex avsnitt inplanerade i vår, det första släpps nu på måndag den 30 april. Det är ett samtal med Patrik Oksanen, journalist och politisk redaktör för Hudiksvalls Tidning, om digitala svärmar, Harmagedon och guldkalvar. Och om Rysslandspolitik och fake news.

– Jag ser fram emot nya, lärorika och uppriktiga samtal med människor som har så olika erfarenheter och bakgrunder. Jag hoppas att lyssnarna inspireras lika mycket som jag. Det goda samtalet behöver ta större plats i informationsbruset, säger ärkebiskop Antje Jackelén.

Övriga medverkande i vårens program är:  

Barbro Dahlbom Hall – konsult inom chefs- och ledningsutveckling, författare 
Om arbetets roll i våra liv, om självexploatering, #MeToo och ledarskap i allt detta.

Paul Hansen – fotograf
Om bildens betydelse, krigsreportage och ikoniska bilder.

Kristina Lindquist – journalist 
Om ”Tinderlitteratur”, det offentliga samtalet, religion och kulturjournalistikens framtid.

Marie Persson Njajta – ledamot i Sametinget 
Om samer och urfolksfrågor, om demokratiskt engagemang och om mångfalden i Sverige.

Olle Wästberg – politiker, publicist och diplomat  
Om demokrati och media, dess förutsättningar och framtid. Men också religionens och värderingarnas betydelse.

Podcasten finns tillgänglig i vanliga kanaler, till exempel iTunes, samt på Svenska kyrkans webbplats. Här kan man också lyssna på tidigare avsnitt. 

I podcasten vill ärkebiskop Antje samtala om existentiella frågor, kristen tro, och det goda samhället. Varje samtal är omkring 50 minuter. Med start på måndag, den 30 april, släpps ett nytt avsnitt varje måndag fram till den 4 juni. På tur står Paul Hansen den 7 maj.   

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Håll koll på vad som händer i den digitala världen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. I och med att du prenumererar på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs gärna våra riktlinjer för hantering av personuppgifter.

{{ errors }}