Spotify testar en radio-app som de kallar Stations

Spotify testar en radio-app som de kallar Stations

Spotify testar en ny tjänst som de kallar Stations som är lik radion och den skall anpassa sig till användarnas musikpreferenser. 

Användare som loggar in med sitt Spotify-konto med appen möts av olika spellistor som automatiskt spelar upp musik från radiostationer som "jazz" eller "indie". Användare kan anpassa sin "radiolista" men man kan inte hoppa över låtar eller skapa helt nya stationer.

Appen skapar istället automatiskt nya stationer baserat på vilken musik du tidigare har lyssnat på. Spotify-abonnenter kommer också att känna igen spellistor från sin normala Spotify-lista. 

Även om beskrivningen i Google Play Butik beskriver att att appen är ett experiment verkar det som om Spotify placerar Stations som ett gratis alternativ till Pandora som används av dem som inte vill betala för populär musik.

"När du har tillgång till all musik i världen kan det vara en utmaning att hitta rätt låt, är appens beskrivning. "Med Stations kan du lyssna direkt, och växlingarna är enkla och sömlösa - du behöver inte söka efter dina favoritlåtar"

Appen fyller ett viktigt gap i Spotifys mobila erbjudanden. Även om företaget redan erbjuder en gratis version av sin on-demand-tjänst, är den endast tillgänglig för datorer. Mobila användare är låsta till en mycket mer begränsad tjänst som bara låter dig spela artister och album på shuffle.

Stations, å andra sidan, kan vara ett sätt för Spotify att vinna över fler användare på mobilen. Genom att erbjuda mer personliga spellistor kan Stations hjälpa företaget att bättre konkurrera med gratisalternativ som Pandora.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Håll koll på vad som händer i den digitala världen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. I och med att du prenumererar på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs gärna våra riktlinjer för hantering av personuppgifter.

{{ errors }}