Uppdatering av Poddindex

Uppdatering av Poddindex

Intresset för Poddindex har varit stort och Poddindex-gruppen följer givetvis den globala utvecklingen på området. I slutet av december lanserade IAB Tech Lab en uppdaterad rekommendation av podcastmätning, IAB Podcast Measurement Technical Guideliness 2.0.

Vår ambition är att harmonisera Poddindex-regelverket med en global standardisering och vi bedömer nu att det mått som IAB dokumentet benämner som ’Listener’ nu går att harmonisera med det mått som på Poddindex kallas ’Räckvidd’.

För att en progressiv nedladdning (strömstart) ska inkluderas i statistiken (både vad gäller lyssning och räckvidd) har vi tidigare angett en minimigräns på 10 sekunders lyssningstid. Det ändrar vi nu till 60 sekunder för att harmonisera med rekommendationen från IAB. Vi bedömer i och med den förändringen att Poddindex ’Räckvidd’ följer standarden för IAB ’Listener’. Förändringen från 10 till 60 sek har en effekt på ca -2%.

Gällande definitionen av ’Lyssningar’ och IAB:s motsvarighet ’Downloads’ finns det fortfarande tekniska skillnader som vi arbetar tillsammans med IAB för att klargöra.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Håll koll på vad som händer i den digitala världen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. I och med att du prenumererar på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs gärna våra riktlinjer för hantering av personuppgifter.

{{ errors }}